Ljudföreläsning

Hallå hör alla mej nu!


Utrustning och ljudlära för gruppträningsinstruktörer

"jag har jobbat med träning i 15 år men aldrig fått någon utbildning när det gäller ljud & teknik, visst är det märkligt?"

Ungefär så uttryckte sig en av Sveriges bästa gruppträningsinstruktörer, efter att ha gått igenom grundutbildningen. "Hallå hör alla mej nu?"

Att ämnet är viktigt är vi nog alla överens om, inte minst idag när ca 1,5 miljoner svenskar lider av tinnitus (i större eller mindre omfattning). Du kanske även håller med om att det är ett ämne som verkligen har blivit förbisett i många gruppträningssammanhang. Vi jobbar med upplevelser, precis som en artist, och vi har något att förmedla, i vårt fall träningsglädje och inspiration, på ett säkert sätt. Ändå är det alltför ofta som budskapet inte når fram på grund av krånglande eller felaktigt använd ljudutrustning.

Är du en av alla duktiga gruppträningsinstruktörer som satsat massor av tid och pengar på att bli så bra som möjligt?
Är du även en av de instruktörer som ser musikutrustningen som ett nödvändigt ont, som inte vet vad du ska ta dej till när det låter konstigt eller inte fungerar som det ska?
De flesta utbildningar du har gått har säkert inte innehållit något pass om musikutrustningen som används, vad de tekniska termerna betyder, ljudteori, vilka volymer som är skadliga, etc.
Det är det som den här utbildningen innehåller, det plus lite nyttiga tips om hur du ska få ett bättre ljud och mindre krångel på dina pass. Den gör dej alltså inte till en bättre instruktör i sig, men den ger dej lite bättre förutsättningar att låta andra få uppleva hur bra du verkligen är.

Efter utbildningen vill vi att du:
-Ska kunna komma till en ny ljudanläggning och ha en god uppfattning om vilka reglage/knappar som är relevanta och vilka du inte behöver bry dej om.
-Ska förstå db/ljudtryck/volym, vilka effekter det kan ha på hörseln.
-Ska kunna få fram ett acceptabelt ljud utifrån de förutsättningar som finns i den givna situationen, och på detta sätt kunna koncentrera dej på att leverera och vara den duktiga instruktör du är.

Låter detta som något ni vill satsa på för att höja kompetensen och säkerheten så hör av er.

Det är även möjligt för oss att komma ut och göra en översyn och utbildning på plats hos er